Vanliga frågor och svar om
Volvo Personalklubb

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som kan uppstå för dig som medlem. Hittar du inte svaret på just din fråga är du välkommen att kontakta oss genom formuläret längst ner på sidan.

Boendelotteri och fritidshus

Hur går lottningen av boenden till?

I slutet av maj innevarande år öppnar vi för intresseanmälningar nästa år. Vi har tre lottningsperioder och dragning sker sista fredagen i maj, augusti och november.

Du har möjligheten att ansöka om tre veckor per år för varje boende. För att öka chanserna att vinna just den boendevecka som du helst vill ha är det viktigt att du rangordnar dina önskade boenden och veckor. Du kan bara vinna en vecka per lottningstillfälle och inte flera olika veckor på samma boende under ett kalenderår, så var noga med att fylla i din intresseanmälan korrekt!

Lägg till boenden i din intresseanmälan, rangordna dem med pilknapparna och välj veckor för varje boende i önskad prioritetsordning. 

Kan jag ändra min intresseanmälan?

Ja, intresseanmälan kan ändras ända fram till lottningstillfället. Kom ihåg att spara de ändringar du gör i din anmälan! Om du önskat veckor som redan lottats visas dessa önskningar som förbrukade. Samma sak gäller för boenden där du redan fått ett erbjudande – du har inte möjlighet att vinna mer än en vecka för varje boende per år, så önskningarna för detta boende blir då förbrukade..

Intresseanmälan boende fungerar inte

Om intresseanmälan till boende inte fungerar så kan detta bero på att du ha en gammal version av din webbläsare. Problemet löses genom att du uppdatera din webbläsare till senaste versionen eller testar med en annan webbläsare t.ex. Google Chrome.

Är det möjligt att vinna flera veckor vid samma lottningstillfälle?

Nej, för att öka chanserna för fler medlemmar att få ett erbjudande om en semestervecka så kan inte samma resmål vinnas fler gånger samma år efter att en vinst utgått, oavsett om du som vinnare bokat eller avbokat din vinst!

Det är därför viktigt att du rangordnar dina önskade veckor och boenden sinsemellan, så du vid vinst får det boende du helst vill ha. 

Du kan inte vinna flera veckor på samma boende under samma kalenderår. Däremot kan du vinna en senare vecka på ett helt annat boende vid nästa lottdragning.

Hur vet jag om jag vunnit i boendelottningen?

Efter varje lottdragning meddelas alla som skickat in en intresseanmälan för aktuell utlottningsperiod. Alla vinnare måste inom 14 dagar gå in via Mina sidor och bekräfta, boka och betala gällande avgifter eller avboka sin erhållna vecka.

Om någon tackar nej innan dessa 14 dagar går chansen vidare till en ny vinnare som lottas fram i en automatisk extradragning, där vinnaren alltid har minst 7 dagar på sig att bekräfta och betala. Tackar även denne nej går erbjudandet vidare till ytterligare en vinnare.

För att ge så många som möjligt chansen att vinna ber vi dig att tacka nej till ditt erbjudande snarast om du vet att du inte vill gå vidare med boendevinsten.

Om vinnaren låter vinsten förfalla över sista betaldatum, betraktar systemet detta som en avbokning och annullerar automatiskt din vinst. Därefter är boendeveckan fri för bokning online via Mina Sidor. Samtliga avbokade eller icke bokade/betalade vinstveckor förs med andra ord automatiskt över till funktionen Boka online. 

Hur betalar jag för det beoende jag vunnit?

Bokningsavgift ska betalas inom 14 dagar efter vinstbekräftelse på Mina Sidor (7 dagar för extra lottade vinnare om den ursprunliga vinnaren avbokat). Hela hyresbeloppet inklusive bokningsavgiften ska sedan vara Volvo Personalklubb tillhanda senast 60 dagar före angiven ankomstdag.

Vid bokning mindre än 60 dagar före ankomstdag skall hela hyresbeloppet inklusive bokningsavgiften betalas direkt.

Kan jag avboka det boende jag vunnit?

Vid vinst får du valet att avboka eller bekräfta och betala bokningsavgift för ditt boende innan utsatt datum (som du finner i ditt vinstmail och inne på Mina Sidor). Avbokar du ditt boede direkt efter vinst lottas automatiskt en ny vinnare.

Avbokning av redan ett bekräftat boende sker via Mina sidor - Bokningar och bekräftas via e-post.

Vid avbokning mellan 14 och 59 dagar före tillträdesdagen återbetalas 50 % av hyresbeloppet om inte hyresgästen kan styrka sin avbokning med intyg enligt nedan. I så fall kan upp till 100 % av hyresbeloppet minus gällande bokningsavgift återbetalas. Regler för intyg och beslut se Allmänna hyresvilkor.

Vid avbokning mindre än 14 dagar före tillträdesdatum sker ingen återbetalning om inte hyresgästenkan styrka sin avbokning med intyg enligt nedan. I så fall kan upp till 50 % av hyresbeloppet minus gällande bokningsavgift återbetalas. Regler för intyg och beslut se Allmänna hyresvilkor..

Varför måste man boka så långt som ett år före?

Du bokar inte stugan ett år i förväg, men bereds möjlighet att göra en intresseanmälan ett år i förväg. Du kan göra och ändra din intresseanmälan ända fram till lottningen som sker ca: 7-8 månader innan själva hyresperioden, detta för att alla skall ha en chans att boka resor i tid. Önskade veckor som redan lottats går inte att redigera i efterhand, utan denna önskning ses som förbrukad.

När kan man hämta ut nyckeln till boendet?

Nyckel finns i en nyckelbox vid ytterdörren och koden till den får du någon vecka innan. För Mandelieu och Hahnenklee hämtas nyckeln på ARH expedition.

Hur bokar jag lediga veckor?

När lottningen för en period är klar kan det finnas lediga veckor över. Dessa visas på under Mina sidor - Boka boende online.Hittar du inget svar? Ställ en egen fråga till oss!

Har du frågor? Använd formuläret nedan för att kontakta Volvo Personalklubb och ställa just din fråga. Vi återkommer till dig med svar så fort som möjligt! Din fråga kan komma att publiceras bland "Vanliga frågor och svar" ovan.

Mina sidor

Logga in för att få tillgång till alla nyheter och erbjudanden samt delta i utlottningen av
stugveckor och konstverk.


Har du glömt ditt lösenord?

Medlemskap

Klicka på knapparna nedanför för att ansöka om eller aktivera ditt medlemskap i Volvo Personalklubb för att ta del av alla förmåner och erbjudanden.

BLI MEDLEM AKTIVERA MEDLEMSKAP

Nyheter


Cookieinställningar | Internetmedia Kommunikationsbyrå AB